Startseite

Vorwort

Lektionen

Wörterbuch

Grammatik

Bekannte Wörter

Plattdeutsche Ecken

Lippische Lieder

Lippische Sprüche

Autoren

Links

Impressum
und Datenschutz

 

Rezept förn Lippsken Pickert                          Anhören hier

Diu briukst:

1 kg Mäll, 1 kg graute Katuffeln, 1,5 Würfel Gest, 2 Eteleppel Solt, 1 Teuleppel Sucker, 200g bet 300g Rosüinen, 5 Eujjer,  250 ml Melke, Ölje teon Backenl

För den Vörduig moßt diu de Gest kleun maken. Ollet harin in eune kleune Schalen,  doteo eun  Teuleppel Sucker und seon bettken liwwewarme Melke. Ollet teohauperöhrn un de Scholen an´n warmen Eorte stellen.
Denn de Katuffeln strieken un dono de Katuffeln met´n Rüifuisen rüiwen. Niu Mäll, Ejjer, Rosüinen, Melke, Solt un de ansett´t Gest doteo giwen. Ollet geot rohr´n.
Den Pott niu wedder seo lange an´n warmen Eorte stellen bät sick de Duig verduwwelt hat, dat kann seo eune Stunne diuwern.

Denn de Pannen met´n Ölje up´n Oben setten un denn den Duig in Pottscheonen in´ne Pannen giewen. Seo lange backen bet de Pickerts briune sin.

Niu kann et lausgeon, teo´n Pickert passet ann´n bästen geote Bottern, Sappbotter, Roiwensapp eoder auk lippske Lewwerwost. Un doteo passet eune heute Tassen Baunenkaffe.

De Pickert, de schmecke auk kaule, öwwer heu läßt sick auk geot wier upwärm´n.

Wänn olles färg es, eoder auk oll büi`n backen, moßt diu de Küken geot iutmiuken!

Platt

Hochdeutsch

 

Platt

Hochdeutsch

Baunenkaffe

Bohnenkaffee

 

Ölje

Öl

briun

braun

 

Pannen

Pfanne

diuwern

dauern

 

Pottscheon

Portion

Eort

Ort

 

röhrn

rühren

Eteleppel

Esslöffel

 

Rüifuisen

Reibeisen

Eujjer

Eier

 

rüiwen

reiben

Gest

Hefe

 

Sappbotter

Marmelade

heut

heiß

 

setten

setzen

iutmiuken

lüften

 

strieken

schälen

liwwewarm

lauwarm

 

Teuleppel

Teelöffel

Mäll

Mehl

 

verduwweln

verdoppeln

Oben

Ofen

 

Vörduig

Vorteig

Anhören hier

Zur Lektion 3 hier

 3a Pickertrezept hier

3b Die Ordnunszahlen hier.

3c Lied Hannchen hier

3d Fragewörter hier

Bild Pickert